Nutriční hodnoty (Lahodná pomazánka z uzené makrely)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 296 kJ / 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,81 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,88 g |
Tuky | 43,28 g |
– nasycené | 21,70 g |
– nenasycené | 18,41 g |
–– mononenasycené | 15,58 g |
–– polynenasycené | 2,83 g |
––– omega 3 | 0,45 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 362 mg |
Sodík | 796 mg |
Sůl | 1,94 g |
Sacharidy | 15,90 g |
– cukry | 8,60 g |
––– laktóza | 4,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší uzená makrela | Makrela uzená filet | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce francouzské (dijonské) hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 větší kyselá okurka | Okurka polní zavařená | |
50 g 50 g strouhaného tvrdého sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce másla | Máslo kravské | 25 g |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
tatarská omáčka | Tatarská omáčka | |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě namletý pepř | Pepř černý mletý |