Nutriční hodnoty (Rychlá polévka se zeleninou, zauzeným sýrem a krupičkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 340 kJ / 559 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,13 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,45 g |
Tuky | 9,91 g |
– nasycené | 2,30 g |
– nenasycené | 5,12 g |
–– mononenasycené | 3,29 g |
–– polynenasycené | 1,83 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 40,75 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 472 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 69,62 g |
– cukry | 17,91 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 - 3 litry 2 - 3 litry vody | Voda | 2500 ml |
zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
1 svazek 1 svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1/2 1/2 většího celeru (nebo jeden malý celer) | Celer bulva čerstvá | 270 g |
2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
200 gramů 200 gramů hrášku | Hrášek zelený | 200 g |
3 lžíce 3 lžíce strouhaného zauzeného sýra | Eidam 30% t. v s. uzený | |
2 lžíce 2 lžíce krupičky | Krupice pšeničná jemná | 30 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |