Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krůtí bylinková játra s porkem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie1 843 kJ /
440 kcal
Bílkoviny46,39 g
– z toho živočišné bílkoviny41,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,99 g
Tuky10,46 g
– nasycené2,90 g
– nenasycené5,45 g
–– mononenasycené2,59 g
–– polynenasycené2,86 g
––– omega 30,04 g
Vláknina15,71 g
Cholesterol 980 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy33,09 g
– cukry1,03 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g krůtích jater (lze i kuřecí či jiná) Játra krůtí 200 g
máta Máta peprná list čerstvá
bazalka Bazalka čerstvá
libeček Libeček čerstvý
petrželka - nejlépe čerstvé, lze mražené - asi 1 PL PL každé bylinky Petržel nať čerstvá
1 PL 1 PL drceného kmínu Kmín mletý 15 g
2 stroužky 2 stroužky prolisovaného česneku Česnek čerstvý 14 g
1 PL 1 PL oregana Oregano sušené 15 g
1 PL 1 PL majoránky Majoránka sušená 20 g
1 1 co nejtenčí pórek - na tom záleží, co nejtenčí Pórek čerstvý
olej (nejlépe slunečnicový) Olej řepkový
sůl Sůl mořská
(U bylinek i koření - množství je orientační, spíš se řídíme chutí, každý má rád jinou chuť. Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.