Nutriční hodnoty (Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 558 kJ / 850 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 97,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,44 g |
Tuky | 26,48 g |
– nasycené | 10,75 g |
– nenasycené | 11,21 g |
–– mononenasycené | 9,21 g |
–– polynenasycené | 1,99 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 10,95 g |
Cholesterol | 216 mg |
Sodík | 435 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 44,80 g |
– cukry | 23,40 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400-500 g 400-500 g vepřového masa (měla jsem plecko) | Vepřová kýta | 450 g |
sůl | Sůl mořská | |
hrubě drcený pepř | Pepř černý | |
60 g 60 g cibule | Cibule čerstvá | 60 g |
120 g 120 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 120 g |
150 g 150 g mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1 1 menší bobkový list | Bobkový list sušený | |
menší kousek kousek skořice | Skořice ceylonská | |
2 dl 2 dl vody | Voda | 200 ml |
1,5 dl 1,5 dl horké vody | Voda | 150 ml |
20 g 20 g hladké mouky (rozkvedlané v | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 dl 1 dl vody (a těsně před ukončením přípravy) | Voda | 100 ml |
1 dl 1 dl sladké 12% smetany (můžeme dát) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
trošku trošku moučkového cukru | Cukr bílý |