Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 558 kJ /
850 kcal
Bílkoviny103,74 g
– z toho živočišné bílkoviny97,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,44 g
Tuky26,48 g
– nasycené10,75 g
– nenasycené11,21 g
–– mononenasycené9,21 g
–– polynenasycené1,99 g
––– omega 30,17 g
Vláknina10,95 g
Cholesterol 216 mg
Sodík 435 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy44,80 g
– cukry23,40 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400-500 g 400-500 g vepřového masa (měla jsem plecko) Vepřová kýta 450 g
sůl Sůl mořská
hrubě drcený pepř Pepř černý
60 g 60 g cibule Cibule čerstvá 60 g
120 g 120 g rajčatového protlaku Protlak rajčatový 120 g
150 g 150 g mrkve Mrkev čerstvá 150 g
1 1 menší bobkový list Bobkový list sušený
menší kousek kousek skořice Skořice ceylonská
2 dl 2 dl vody Voda 200 ml
1,5 dl 1,5 dl horké vody Voda 150 ml
20 g 20 g hladké mouky (rozkvedlané v Mouka pšeničná hladká 20 g
1 dl 1 dl vody (a těsně před ukončením přípravy) Voda 100 ml
1 dl 1 dl sladké 12% smetany (můžeme dát) Smetana kravská sladká 12% 100 ml
trošku trošku moučkového cukru Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.