Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Svěží jahodový dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie13 110 kJ /
3 133 kcal
Bílkoviny86,41 g
– z toho živočišné bílkoviny57,91 g
– z toho rostlinné bílkoviny28,50 g
Tuky157,50 g
– nasycené20,99 g
– nenasycené124,50 g
–– mononenasycené88,30 g
–– polynenasycené36,20 g
––– omega 310,42 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 576 mg
Sodík 459 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy333,83 g
– cukry150,13 g
––– laktóza15,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 250 g
100 g 100 g cukru Cukr bílý 100 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1/2 1/2 prášku do pečiva Kypřící prášek 6 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje Olej řepkový 125 ml
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 125 ml
1 vanička 1 vanička tvarohu Tvaroh polotučný 250 g
1 1 kysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
1 špetka 1 špetka skořice (nemusí být) Skořice ceylonská
šlehačka ve spreji Šlehačka 30%
1 balení 1 balení červeného želé Želatina cukrářská 10 g
500 g 500 g čerstvých jahod (nebo kompot) Jahody čerstvé 500 g
tuk na vymazání formy Margarín
hrubá mouka na vysypání formy Mouka pšeničná hrubá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.