Nutriční hodnoty (Svěží jahodový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 13 110 kJ / 3 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 57,91 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,50 g |
Tuky | 157,50 g |
– nasycené | 20,99 g |
– nenasycené | 124,50 g |
–– mononenasycené | 88,30 g |
–– polynenasycené | 36,20 g |
––– omega 3 | 10,42 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 576 mg |
Sodík | 459 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 333,83 g |
– cukry | 150,13 g |
––– laktóza | 15,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
1 vanička 1 vanička tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
1 1 kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 špetka 1 špetka skořice (nemusí být) | Skořice ceylonská | |
šlehačka ve spreji | Šlehačka 30% | |
1 balení 1 balení červeného želé | Želatina cukrářská | 10 g |
500 g 500 g čerstvých jahod (nebo kompot) | Jahody čerstvé | 500 g |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |