Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie12 806 kJ /
3 061 kcal
Bílkoviny61,52 g
– z toho živočišné bílkoviny20,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny41,22 g
Tuky125,50 g
– nasycené49,63 g
– nenasycené67,93 g
–– mononenasycené53,83 g
–– polynenasycené14,11 g
––– omega 32,15 g
Vláknina45,12 g
Cholesterol 625 mg
Sodík 5,60 g
Sůl13,74 g
Sacharidy321,17 g
– cukry85,49 g
––– laktóza0,16 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600 g 600 g den předem vařených brambor Brambor zimní 600 g
sůl dle potřeby (zhruba 1 lžička) Sůl mořská
1 1 vejce do těsta Vejce slepičí 70 g
1 1 vejce na potření Vejce slepičí 70 g
80 g 80 g hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 80 g
80 g 80 g hrubé krupice (nebo dětské krupičky) Krupice pšeničná hrubá 80 g
1 1 zarovnaná lžíce Solamylu Bramborový škrob
60 g 60 g jemně nastrouhané mrkve Mrkev čerstvá 60 g
čerstvá nať petrželky Petržel nať čerstvá
4 4 hrubší vepřové kotlety s kostí (nebo 4 kuřecí stehna) Vepřová kotleta s kostí
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
10-15 g 10-15 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 12.5 g
500 g 500 g kysaného zelí Zelí bílé kvašené 500 g
80 g 80 g libové anglické slaniny vcelku (nebo šunka) Anglická slanina 80 g
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
1 špetka 1 špetka cukru (dle potřeby) Cukr bílý
2 2 větší jablka Jablko čerstvé 300 g
20 g 20 g másla Máslo kravské 20 g
20 g 20 g cukru krupice Cukr bílý 20 g
500 ml 500 ml vína (množství podle potřeby, místo vína lze použít vodu) Víno bílé suché 500 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.