Nutriční hodnoty (Perníková chaloupka + postup)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 22 656 kJ / 5 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 38,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 88,84 g |
Tuky | 87,52 g |
– nasycené | 24,38 g |
– nenasycené | 50,61 g |
–– mononenasycené | 32,31 g |
–– polynenasycené | 18,30 g |
––– omega 3 | 1,26 g |
Vláknina | 36,55 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 3,87 g |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 1 011,70 g |
– cukry | 527,32 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
650 g 650 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 650 g |
240 g 240 g moučkového cukru | Cukr bílý | 240 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
100 g 100 g medu | Med nepasterovaný | 100 g |
50 g 50 g tuku (nejlépe Omega) | Margarín | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce směsi koření do perníku | Perníkové koření | 15 g |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 62.5 g |
1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
150-200 g 150-200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 175 g |
citrónová šťáva | Šťáva z citrónu |