Nutriční hodnoty (Kedlubnová omáčka podle babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 589 kJ / 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,97 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,82 g |
Tuky | 25,42 g |
– nasycené | 16,42 g |
– nenasycené | 8,03 g |
–– mononenasycené | 7,15 g |
–– polynenasycené | 0,89 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 89 mg |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 59,53 g |
– cukry | 50,03 g |
––– laktóza | 38,73 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1-2 1-2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 270 g |
1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
pepř mletý (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
vegeta (možno vynechat) | Kořenící směs sypká | |
750 ml 750 ml mléka (možno i více) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
50 ml 50 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
voda (dle potřeby) | Voda |