Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kedlubnová omáčka podle babičky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 589 kJ /
619 kcal
Bílkoviny33,79 g
– z toho živočišné bílkoviny26,97 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,82 g
Tuky25,42 g
– nasycené16,42 g
– nenasycené8,03 g
–– mononenasycené7,15 g
–– polynenasycené0,89 g
––– omega 30,17 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 89 mg
Sodík 382 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy59,53 g
– cukry50,03 g
––– laktóza38,73 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1-2 1-2 kedlubny Kedluben čerstvý 270 g
1 plátek 1 plátek másla Máslo kravské 10 g
sůl (dle chuti) Sůl mořská
pepř mletý (dle chuti) Pepř černý mletý
vegeta (možno vynechat) Kořenící směs sypká
750 ml 750 ml mléka (možno i více) Mléko kravské polotučné 1,5% 750 ml
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
50 ml 50 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 50 ml
voda (dle potřeby) Voda

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.