Nutriční hodnoty (Hruškový koláč s vínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 734 kJ / 4 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,92 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 40,72 g |
Tuky | 131,68 g |
– nasycené | 73,05 g |
– nenasycené | 49,03 g |
–– mononenasycené | 41,75 g |
–– polynenasycené | 7,28 g |
––– omega 3 | 0,69 g |
Vláknina | 34,75 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 738,12 g |
– cukry | 438,37 g |
––– laktóza | 1,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
asi 700 g 700 g hrušek | Hruška čerstvá | 700 g |
3 lžíce 3 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 45 ml |
1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku krystalového cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
6 lžic 6 lžic cukru na posypání | Cukr bílý | 150 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku másla nebo tuku na pečení | Máslo kravské | 125 g |
1 lžíce 1 lžíce cukru na posypání | Cukr bílý | 25 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1/3 hrnku 1/3 hrnku suchého bílého vína | Víno bílé suché | |
2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
3 lžičky 3 lžičky na posypání | ||
1,5 lžičky 1,5 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská |