Nutriční hodnoty (Medová bábovka s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 22 761 kJ / 5 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,16 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 81,80 g |
Tuky | 152,04 g |
– nasycené | 14,69 g |
– nenasycené | 124,66 g |
–– mononenasycené | 85,65 g |
–– polynenasycené | 39,02 g |
––– omega 3 | 10,62 g |
Vláknina | 35,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 901,24 g |
– cukry | 355,69 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
1 hrnek 1 hrnek hrubě nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 250 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku vody (podle potřeby i více) | Voda | 125 ml |
50 g 50 g rozinek (nebo sušeného ovoce) | Rozinky | 50 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
3 lžíce 3 lžíce medu (tekutého) | Med nepasterovaný | 108 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
trochu trochu tuku na vymazání formy | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání (nebo strouhanka) | Mouka pšeničná hrubá |