Nutriční hodnoty (Rajská z čerstvých rajčat)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 032 kJ / 486 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,98 g |
Tuky | 13,17 g |
– nasycené | 7,46 g |
– nenasycené | 4,46 g |
–– mononenasycené | 3,33 g |
–– polynenasycené | 1,13 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 20,20 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 116 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 70,10 g |
– cukry | 58,00 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg rajčat | Rajče červené čerstvé | 1000 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
máslo | Máslo kravské | |
vývar (může být i z kostky) | Vývar masový | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
4 lžíce 4 lžíce sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
šťáva z citrónu | Šťáva z citrónu | |
cukr | Cukr bílý | |
5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
1 1 hřebíček | Hřebíček | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 špetka 1 špetka tymiánu | Tymián sušený | |
malý kousek kousek celé skořice | Skořice ceylonská | |
sůl | Sůl mořská |