Nutriční hodnoty (Prejt z hub a květáku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 071 kJ / 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
Tuky | 11,47 g |
– nasycené | 2,73 g |
– nenasycené | 5,25 g |
–– mononenasycené | 4,20 g |
–– polynenasycené | 1,05 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 2,75 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 157 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 21,30 g |
– cukry | 1,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
houby (podhřiby, hřiby, křemenáče, kozáci, atd.) | Hřib čerstvý | |
květák | Květák čerstvý | |
kousek kousek anglický slaniny | Špek | |
cibule | Cibule čerstvá | |
česnek | Česnek čerstvý | |
pepř | Pepř černý | |
adžika (koření) | Adžika | |
sůl | Sůl mořská | |
majoránka | Majoránka sušená | |
1-2 1-2 vejce (podle množství) | Vejce slepičí | 105 g |
2-3 2-3 syrové brambory | Brambor zimní | 125 g |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
máslo na vymazání pekáče | Máslo kravské |