Nutriční hodnoty (Bohatý ostružinový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 249 kJ / 3 884 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 58,16 g |
Tuky | 123,16 g |
– nasycené | 63,68 g |
– nenasycené | 45,14 g |
–– mononenasycené | 37,09 g |
–– polynenasycené | 8,05 g |
––– omega 3 | 0,60 g |
Vláknina | 69,80 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 305 mg |
Sůl | 0,61 g |
Sacharidy | 571,72 g |
– cukry | 231,38 g |
––– laktóza | 12,78 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Těsto: 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
2 2 polévkové lžíce cukru | Cukr bílý | |
60 g 60 g másla (Hery)-rozpustit | Máslo kravské | 60 g |
200 ml 200 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
tuk na vymazání | Margarín | |
Náplň: 1000 g 1000 g ostružin ( i více) | Ostružiny čerstvé | 1000 g |
3 3 vejce( žloutky a bílky zvlášť) | Vaječný žloutek | 69 g |
2 2 měkké tvarohy | Tvaroh polotučný | |
150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
100 ml 100 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 100 ml |
1 1 vanilinový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
vlašské ořechy mleté (nebo nahrubo rozsekané nebo mandle) | Vlašské ořechy |