Nutriční hodnoty (Zapečený květák s bramborem v sýrovo-bešamelové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 4 310 kJ / 1 030 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,30 g |
Tuky | 42,15 g |
– nasycené | 26,58 g |
– nenasycené | 14,24 g |
–– mononenasycené | 13,04 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 46 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 136,50 g |
– cukry | 8,90 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 květák | Květák čerstvý | |
15 15 menších brambor | Brambor zimní | 750 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
mléko (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
2 2 tavené sýry | Sýr tavený | |
1 hrst 1 hrst medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
tuk na vymazání pekáčku | Margarín |