Nutriční hodnoty (Francouzské kuře na smetaně a bílém víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 11 846 kJ / 2 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 336,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 333,59 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,34 g |
Tuky | 146,26 g |
– nasycené | 76,33 g |
– nenasycené | 65,68 g |
–– mononenasycené | 54,96 g |
–– polynenasycené | 10,72 g |
––– omega 3 | 3,18 g |
Vláknina | 2,56 g |
Cholesterol | 987 mg |
Sodík | 2,40 g |
Sůl | 6,03 g |
Sacharidy | 25,54 g |
– cukry | 4,12 g |
––– laktóza | 2,34 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 kuřecí prsní řízky | Kuře prso | 1400 g |
100 g 100 g anglické slaniny (tenké plátky) | Anglická slanina | 100 g |
8 8 šalotek | Šalotka čerstvá | |
3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
hrst hrst čerstvých hříbků nebo mražených hříbků( nakrájených na plátky) | Hřib čerstvý | |
100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
300 ml 300 ml vývaru | Vývar hovězí | 300 ml |
70 ml 70 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 70 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
2-3 snítky 2-3 snítky čerstvého tymiánu nebo v oleji naložené větvičky tymiánu | Tymián čerstvý | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá |