Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka (hustá))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 1 448 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,06 g |
Tuky | 9,71 g |
– nasycené | 2,25 g |
– nenasycené | 5,01 g |
–– mononenasycené | 3,36 g |
–– polynenasycené | 1,66 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 20,57 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 447 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 36,67 g |
– cukry | 27,01 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 středně velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
1-2 1-2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 225 g |
malá konzerva malá konzerva sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
máslo | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
mouka | Mouka pšeničná hladká | |
zelená petrželka | Petržel nať čerstvá |