Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Sametový švestkovo-jablečný koláč)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 854 kJ /
2 833 kcal
Bílkoviny40,22 g
– z toho živočišné bílkoviny20,22 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,00 g
Tuky169,30 g
– nasycené99,84 g
– nenasycené58,76 g
–– mononenasycené51,40 g
–– polynenasycené7,36 g
––– omega 30,99 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 117 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy284,18 g
– cukry140,80 g
––– laktóza6,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g polohrubé mouky (může být 1/2 na 1/2 bílá a celozrnná) Mouka pšeničná polohrubá 200 g
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
30 g 30 g cukru moučka Cukr bílý 30 g
špetka špetka soli Sůl mořská
1 1 kávová lžička skořice Skořice ceylonská
2 PL 2 PL studené vody Voda 36 ml
švestky Švestky čerstvé
jablka (množství takové, abyste pokrájeným ovocem zaplnili koláčovou formu) Jablko čerstvé
citronová šťáva Šťáva z citrónu
100 g 100 g cukru krupice (množství příp. upravte podle sladkosti ovoce) Cukr bílý 100 g
vanilkový cukr Cukr vanilkový
3 3 žloutky Vaječný žloutek 69 g
200 ml 200 ml (kelímek) smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.