Nutriční hodnoty (Sametový švestkovo-jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 854 kJ / 2 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,22 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,22 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 169,30 g |
– nasycené | 99,84 g |
– nenasycené | 58,76 g |
–– mononenasycené | 51,40 g |
–– polynenasycené | 7,36 g |
––– omega 3 | 0,99 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 117 mg |
Sůl | 0,34 g |
Sacharidy | 284,18 g |
– cukry | 140,80 g |
––– laktóza | 6,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g polohrubé mouky (může být 1/2 na 1/2 bílá a celozrnná) | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
30 g 30 g cukru moučka | Cukr bílý | 30 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 1 kávová lžička skořice | Skořice ceylonská | |
2 PL 2 PL studené vody | Voda | 36 ml |
švestky | Švestky čerstvé | |
jablka (množství takové, abyste pokrájeným ovocem zaplnili koláčovou formu) | Jablko čerstvé | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
100 g 100 g cukru krupice (množství příp. upravte podle sladkosti ovoce) | Cukr bílý | 100 g |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
200 ml 200 ml (kelímek) smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |