Nutriční hodnoty (Štrúdl podle mé babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 11 772 kJ / 2 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 49,00 g |
Tuky | 107,72 g |
– nasycené | 59,09 g |
– nenasycené | 40,95 g |
–– mononenasycené | 32,50 g |
–– polynenasycené | 8,45 g |
––– omega 3 | 0,96 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 378,20 g |
– cukry | 94,40 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
8 lžic 8 lžic vlažné vody | Voda | 144 ml |
2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
100 g 100 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 100 g |
5 5 jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
4 lžíce 4 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 60 ml |
mletá skořice (podle chuti) | Skořice ceylonská mletá | |
cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
olej na vymazání plechu | Olej řepkový | |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |