Nutriční hodnoty (Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 304 kJ / 1 746 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,77 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 141,56 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,21 g |
Tuky | 46,38 g |
– nasycené | 24,71 g |
– nenasycené | 19,59 g |
–– mononenasycené | 15,49 g |
–– polynenasycené | 4,10 g |
––– omega 3 | 0,28 g |
Vláknina | 58,18 g |
Cholesterol | 439 mg |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,51 g |
Sacharidy | 135,86 g |
– cukry | 94,25 g |
––– laktóza | 0,28 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg osso buco (nebo hovězí oháňky) | Hovězí kližka s kostí | 1000 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 malý celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
2 2 kořenové petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce másla | Máslo kravské | 25 g |
3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
10 kuliček 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
10 kuliček 10 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
špetka špetka sušeného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
špetka špetka sušeného tymiánu | Tymián sušený | |
2 lžíce 2 lžíce švestkových povidel | Povidla | 46 g |
2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce strouhaného perníku | Perník strouhaný | 37.5 g |
100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
silný hovězí vývar | Vývar hovězí | |
4 4 hřebíčky | Hřebíček | |
kousek kousek celé skořice | Skořice ceylonská | |
1 hvězdička 1 hvězdička badyánu | Badyán | 1 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
150 g 150 g malých cibulek ve sladkokyselém láku | Cibulka jarní čerstvá | 150 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce karamelu | Karamel | 15 g |
sůl | Sůl mořská |