Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Daňčí maso na kořenové zelenině)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie8 298 kJ /
1 983 kcal
Bílkoviny219,39 g
– z toho živočišné bílkoviny213,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,89 g
Tuky95,17 g
– nasycené45,31 g
– nenasycené48,75 g
–– mononenasycené40,22 g
–– polynenasycené8,54 g
––– omega 30,42 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,14 g
Sacharidy30,67 g
– cukry17,81 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg daňčího masa (plec) Daněk kýta 1000 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1/2 1/2 menšího celeru Celer bulva čerstvá 270 g
1 1 střední žlutá cibule Cibule čerstvá 70 g
100 g 100 g slaniny v celku Špek 100 g
sůl Sůl mořská
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
5 kuliček 5 kuliček pepře Pepř černý
2 kuličky 2 kuličky jalovce (nemusí být) Jalovec sušený
pepř Pepř černý
sádlo Sádlo vepřové
150 ml 150 ml červeného vína Víno červené suché 150 ml
1 lžíce 1 lžíce brusinkové marmelády (pokud nemáme, tak rybízová nebo šípková marmeláda) Marmeláda brusinková 15 g
šťáva z 1 citronu Šťáva z citrónu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.