Nutriční hodnoty (Koňské maso dušené v "papiňáku" se zeleninou na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 4 814 kJ / 1 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 242,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 240,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,21 g |
Tuky | 13,68 g |
– nasycené | 5,91 g |
– nenasycené | 6,18 g |
–– mononenasycené | 5,59 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 6,57 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 488 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 12,54 g |
– cukry | 5,46 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg koňského masa (možno použít jakékoliv maso vcelku) | Koňská kýta | 1000 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
200 g 200 g anglické (nebo jiné) slaniny vcelku | ||
10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
8 kuliček 8 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
6 6 bobkových listů | Bobkový list sušený | |
1/2 1/2 vydrhnutého citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
1 sáček 1 sáček Mochovské mražené zeleniny (nebo jiné s více druhy zeleniny) | Mrkev mražená | |
1 lžíce 1 lžíce čerstvého kopru (může být sušený) | Kopr nať čerstvý | 15 g |
smetana 33% | Smetana kravská sladká 35% | |
zeleninový vývar (nebo masox) - nemusí být | Vývar zeleninový | |
olej | Olej řepkový | |
cukr | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |