Nutriční hodnoty (Jehněčí na jablku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 186 kJ / 1 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,50 g |
Tuky | 96,49 g |
– nasycené | 13,72 g |
– nenasycené | 82,65 g |
–– mononenasycené | 71,15 g |
–– polynenasycené | 11,50 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 1 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 62,70 g |
– cukry | 17,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
jehněčí maso (měla jsem hřbet) | Jehněčí kýta | |
1 1 větší jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
1/2 1/2 cm plátek másla | Máslo kravské | 0.5 g |
1 dcl 1 dcl červeného vína (použila jsem Kadarku) | Víno červené suché | 100 ml |
1 dcl 1 dcl olivového oleje (použila jsem obyčejný slunečnicový) | Olej olivový | 100 ml |
2 2 polévkové lžíce sójové omáčky Soya Sauce | Sójová omáčka Tamari | |
1 kl 1 kl mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
citronová kůra z 1 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
citronová šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
2 2 prolisované stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
3 snítky 3 snítky čerstvého rozmarýnu | Rozmarýn čerstvý | |
3 snítky 3 snítky levandule (nemusí být) | Levandule květ čerstvý |