Nutriční hodnoty (Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 895 kJ / 3 082 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,05 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,32 g |
Tuky | 294,72 g |
– nasycené | 117,12 g |
– nenasycené | 174,33 g |
–– mononenasycené | 153,17 g |
–– polynenasycené | 21,16 g |
––– omega 3 | 0,94 g |
Vláknina | 5,84 g |
Cholesterol | 473 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 65,43 g |
– cukry | 16,47 g |
––– laktóza | 10,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
8 ks 8 ks Aljašská treska | Treska filet | |
mořská sůl | Sůl mořská | |
mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
kmín | Kmín | |
1,5 dcl 1,5 dcl olivového oleje | Olej olivový | 150 ml |
150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
1 1 středně velký citron | Citrón čerstvý | 90 g |
1-2 1-2 malé šalotky | Šalotka čerstvá | |
1,5 dcl 1,5 dcl bílého vína (Veltlínské víno) | Víno bílé suché | 150 ml |
2,5 dcl 2,5 dcl 12 % smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
3 dcl 3 dcl zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 300 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
1 ČL 1 ČL francouzské hořčice | Hořčice dijonská | |
špetka špetka kurkumy | Kurkuma mletá | |
brambory | Brambor zimní |