Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Rumový perník s jablky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie13 520 kJ /
3 231 kcal
Bílkoviny63,31 g
– z toho živočišné bílkoviny26,21 g
– z toho rostlinné bílkoviny37,10 g
Tuky65,19 g
– nasycené33,94 g
– nenasycené24,66 g
–– mononenasycené20,02 g
–– polynenasycené4,64 g
––– omega 30,37 g
Vláknina24,15 g
Cholesterol 661 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy524,55 g
– cukry271,15 g
––– laktóza12,65 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
350 g 350 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 350 g
200 g 200 g cukru krystal Cukr bílý 200 g
3-4 3-4 větší nastrouhaná jablka Jablko čerstvé 525 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
10 lžic 10 lžic oleje Olej řepkový 110 ml
2 lžíce 2 lžíce kakaa Kakao prášek 50 g
50 ml 50 ml rumu Rum 50 ml
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
1,25 1,25 prášku do perníku Kypřící prášek do perníku bez fosfátů
1 lžička 1 lžička perníkového koření Perníkové koření 5 g
1 lžička 1 lžička mleté skořice Skořice ceylonská mletá 5 g
tuk na vymazání plechu Margarín
hrubá mouka na vysypání Mouka pšeničná hrubá
3 lžíce 3 lžíce medu Med nepasterovaný 108 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
2 lžíce 2 lžíce kakaa Kakao prášek 50 g
50 ml 50 ml rumu Rum 50 ml
kokos na posypání Kokos strouhaný

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.