Nutriční hodnoty (Rumový perník s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 13 520 kJ / 3 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 37,10 g |
Tuky | 65,19 g |
– nasycené | 33,94 g |
– nenasycené | 24,66 g |
–– mononenasycené | 20,02 g |
–– polynenasycené | 4,64 g |
––– omega 3 | 0,37 g |
Vláknina | 24,15 g |
Cholesterol | 661 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 524,55 g |
– cukry | 271,15 g |
––– laktóza | 12,65 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
200 g 200 g cukru krystal | Cukr bílý | 200 g |
3-4 3-4 větší nastrouhaná jablka | Jablko čerstvé | 525 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
50 ml 50 ml rumu | Rum | 50 ml |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1,25 1,25 prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1 lžička 1 lžička perníkového koření | Perníkové koření | 5 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
50 ml 50 ml rumu | Rum | 50 ml |
kokos na posypání | Kokos strouhaný |