Nutriční hodnoty (Polévka bramborový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 882 kJ / 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,31 g |
Tuky | 15,03 g |
– nasycené | 9,11 g |
– nenasycené | 4,57 g |
–– mononenasycené | 3,86 g |
–– polynenasycené | 0,71 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 23,92 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 183 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 110,35 g |
– cukry | 16,31 g |
––– laktóza | 4,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
100 g 100 g celéru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
olej | Olej řepkový | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
hříbky nebo žampiony | Hřib čerstvý | |
mrkev | Mrkev čerstvá | |
100-150 ml 100-150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
máslo | Máslo kravské |