Nutriční hodnoty (Valašské vepřové plátky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 874 kJ / 2 121 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 178,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 164,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,95 g |
Tuky | 127,90 g |
– nasycené | 43,51 g |
– nenasycené | 74,28 g |
–– mononenasycené | 57,40 g |
–– polynenasycené | 16,88 g |
––– omega 3 | 4,57 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 467 mg |
Sodík | 529 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 55,24 g |
– cukry | 14,74 g |
––– laktóza | 9,74 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g vepřové kýty nebo plec | Vepřová kýta | 750 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
50 g 50 g oleje | Olej řepkový | 50 ml |
zhruba 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
250 g 250 g čerstvých lesních hub (můžeme zaměnit za sterilované nebo sušené) | Hřib čerstvý | 250 g |
30 g 30 g másla nebo jiného tuku | Máslo kravské | 30 g |
250 g 250 g kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
2 lžíce 2 lžíce čerstvého sekaného kopru nebo sterilovaný | Kopr nať čerstvý | 30 g |
ocet (na dochucení dle potřeby) | Ocet lihový | |
vývar na zalití | Vývar hovězí |