Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Valašské vepřové plátky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 874 kJ /
2 121 kcal
Bílkoviny178,66 g
– z toho živočišné bílkoviny164,71 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,95 g
Tuky127,90 g
– nasycené43,51 g
– nenasycené74,28 g
–– mononenasycené57,40 g
–– polynenasycené16,88 g
––– omega 34,57 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 467 mg
Sodík 529 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy55,24 g
– cukry14,74 g
––– laktóza9,74 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
750 g 750 g vepřové kýty nebo plec Vepřová kýta 750 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
50 g 50 g oleje Olej řepkový 50 ml
zhruba 50 g 50 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 50 g
250 g 250 g čerstvých lesních hub (můžeme zaměnit za sterilované nebo sušené) Hřib čerstvý 250 g
30 g 30 g másla nebo jiného tuku Máslo kravské 30 g
250 g 250 g kysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 250 ml
2 lžíce 2 lžíce čerstvého sekaného kopru nebo sterilovaný Kopr nať čerstvý 30 g
ocet (na dochucení dle potřeby) Ocet lihový
vývar na zalití Vývar hovězí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.