Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z čerstvého zelíčka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 972 kJ /
710 kcal
Bílkoviny35,47 g
– z toho živočišné bílkoviny30,24 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,23 g
Tuky40,05 g
– nasycené16,22 g
– nenasycené15,96 g
–– mononenasycené13,25 g
–– polynenasycené2,70 g
––– omega 30,25 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 831 mg
Sodík 376 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy48,25 g
– cukry11,90 g
––– laktóza5,70 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 1/2 větší hlávky zelí Zelí bílé čerstvé
4 4 větší brambory Brambor zimní 200 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 hrsti 2 hrsti uvařené rýže Rýže bílá
3 3 vajíčka natvrdo Vejce slepičí 210 g
1 1 malý rajčatový protlak Protlak rajčatový
150 ml 150 ml smetany sladké (nebo zakysané) Smetana kravská sladká 12% 150 ml
4 4 bobkové listy Bobkový list sušený
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
1 lžička 1 lžička kmínu Kmín 5 g
1/2 1/2 zeleninového vývaru Vývar zeleninový
1/2 1/2 hovězího vývaru (masox) Vývar hovězí
cukr Cukr bílý
citronová šťáva (nebo ocet) Šťáva z citrónu
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
sůl Sůl mořská
klobása (nemusí být) Klobása
česnek (nemusí být) Česnek čerstvý
petrželka (nemusí být) Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.