Nutriční hodnoty (Polévka z čerstvého zelíčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 972 kJ / 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,24 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,23 g |
Tuky | 40,05 g |
– nasycené | 16,22 g |
– nenasycené | 15,96 g |
–– mononenasycené | 13,25 g |
–– polynenasycené | 2,70 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 9,85 g |
Cholesterol | 831 mg |
Sodík | 376 mg |
Sůl | 0,78 g |
Sacharidy | 48,25 g |
– cukry | 11,90 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 větší hlávky zelí | Zelí bílé čerstvé | |
4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 hrsti 2 hrsti uvařené rýže | Rýže bílá | |
3 3 vajíčka natvrdo | Vejce slepičí | 210 g |
1 1 malý rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
150 ml 150 ml smetany sladké (nebo zakysané) | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
1/2 1/2 zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | |
1/2 1/2 hovězího vývaru (masox) | Vývar hovězí | |
cukr | Cukr bílý | |
citronová šťáva (nebo ocet) | Šťáva z citrónu | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
sůl | Sůl mořská | |
klobása (nemusí být) | Klobása | |
česnek (nemusí být) | Česnek čerstvý | |
petrželka (nemusí být) | Petržel nať čerstvá |