Nutriční hodnoty (Pečený jehněčí bok)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 2 752 kJ / 658 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,09 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,34 g |
Tuky | 29,57 g |
– nasycené | 8,78 g |
– nenasycené | 17,47 g |
–– mononenasycené | 12,88 g |
–– polynenasycené | 4,58 g |
––– omega 3 | 1,11 g |
Vláknina | 11,76 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 742 mg |
Sůl | 1,72 g |
Sacharidy | 73,91 g |
– cukry | 12,04 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 jehněčí bok | Jehně plec | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 1 cibule (jemně nakrájená) | Cibule čerstvá | 70 g |
rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
tymián | Tymián sušený | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 lžička 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru (nebo mletého) | Zázvor sušený | 7 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2 2 rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% |