Nutriční hodnoty (Hrách a kroupy-vůbec není hloupý, ale dobrý a nemáme to každý den)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 4 450 kJ / 1 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,03 g |
Tuky | 5,74 g |
– nasycené | 1,67 g |
– nenasycené | 3,89 g |
–– mononenasycené | 0,78 g |
–– polynenasycené | 3,11 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 39,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 206,55 g |
– cukry | 12,05 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek uvařených krup | Kroupy ječné | 250 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku uvařeného hrachu (ne rozvařeného) | Hrách žlutý loupaný sušený | |
1 hrnek 1 hrnek i více hub (čerstvé, sušené, zamražené) | Hřib čerstvý | 250 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
kousek kousek sádla | Sádlo vepřové | |
oříšek oříšek másla | Máslo kravské | |
anglická slanina (nemusí být) | Anglická slanina | |
majoránka | Majoránka sušená | |
1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská |