Nutriční hodnoty (Vývar se zimní zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 793 kJ / 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,89 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,39 g |
Tuky | 10,19 g |
– nasycené | 6,03 g |
– nenasycené | 4,12 g |
–– mononenasycené | 1,02 g |
–– polynenasycené | 3,11 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 4,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,19 g |
Sacharidy | 12,50 g |
– cukry | 5,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 l 1,5 l slepičího nebo hovězího vývaru | Vývar slepičí | 1500 ml |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1/2 1/2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
1/4 1/4 celerové bulvy | Celer bulva čerstvá | |
1 1 petržel + nať | Petržel kořenová čerstvá | |
2 2 kapustové listy | Kapusta hlávková čerstvá | |
hrst hrst mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
1 1 polévková lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
máslo - asi jako vlašský ořech | Máslo kravské | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
menší množství těstovinové zavářky | Těstoviny pšeničné | |
nejlépe jemné flíčky | Těstoviny pšeničné |