Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 210 kJ /
2 679 kcal
Bílkoviny127,37 g
– z toho živočišné bílkoviny101,99 g
– z toho rostlinné bílkoviny25,38 g
Tuky102,95 g
– nasycené50,60 g
– nenasycené44,39 g
–– mononenasycené37,76 g
–– polynenasycené6,64 g
––– omega 31,91 g
Vláknina38,35 g
Cholesterol 569 mg
Sodík 630 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy252,26 g
– cukry76,81 g
––– laktóza0,56 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g jehněčího masa Jehněčí kýta 500 g
2-3 dl 2-3 dl červeného vína Víno červené suché 250 ml
250 g 250 g ostružin Ostružiny čerstvé 250 g
50 g 50 g cukru Cukr bílý 50 g
70 g 70 g másla Máslo kravské 70 g
1 lžička 1 lžička škrobu Bramborový škrob 5 g
1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice Hořčice plnotučná 15 g
6 kuliček 6 kuliček jalovce Jalovec sušený
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 lžička 1 lžička oregana Oregano sušené 5 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
citronová kůra Citronová kúra čerstvá
1 kg 1 kg brambor Brambor zimní 1000 g
sůl Sůl mořská
polohrubá mouka (podle potřeby) Mouka pšeničná polohrubá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.