Nutriční hodnoty (Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 210 kJ / 2 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 101,99 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,38 g |
Tuky | 102,95 g |
– nasycené | 50,60 g |
– nenasycené | 44,39 g |
–– mononenasycené | 37,76 g |
–– polynenasycené | 6,64 g |
––– omega 3 | 1,91 g |
Vláknina | 38,35 g |
Cholesterol | 569 mg |
Sodík | 630 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 252,26 g |
– cukry | 76,81 g |
––– laktóza | 0,56 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g jehněčího masa | Jehněčí kýta | 500 g |
2-3 dl 2-3 dl červeného vína | Víno červené suché | 250 ml |
250 g 250 g ostružin | Ostružiny čerstvé | 250 g |
50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
1 lžička 1 lžička škrobu | Bramborový škrob | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
6 kuliček 6 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 lžička 1 lžička oregana | Oregano sušené | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
sůl | Sůl mořská | |
polohrubá mouka (podle potřeby) | Mouka pšeničná polohrubá |