Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 023 kJ /
3 591 kcal
Bílkoviny129,20 g
– z toho živočišné bílkoviny63,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny65,70 g
Tuky218,12 g
– nasycené100,13 g
– nenasycené91,26 g
–– mononenasycené79,63 g
–– polynenasycené11,64 g
––– omega 30,83 g
Vláknina88,45 g
Cholesterol 190 mg
Sodík 4,20 g
Sůl10,00 g
Sacharidy234,42 g
– cukry41,85 g
––– laktóza6,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5 kg 1,5 kg žampionů (a hlívy nebo jiné houby na paprikáš) Žampion čerstvý 1500 g
1 kg 1 kg brambor Brambor zimní 1000 g
200 g 200 g parmezánu (nebo Pecorino, případně uzeného oštiepku) Parmezán 200 g
100 g 100 g prorostlé slaniny Špek 100 g
2-3 2-3 rajčata Rajče červené čerstvé 150 g
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
šlehačka (smetana na vaření) Šlehačka 35%
cibule Cibule čerstvá
1 pl 1 pl sladké mleté papriky Paprika červená sušená 10 g
mletý pepř (nebo jiné pálivé) Pepř černý mletý
3 pl 3 pl olivového oleje Olej olivový 33 ml
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 17.5 g
sůl Sůl mořská
mléko Mléko kravské polotučné 1,5%
olej na smažení Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.