Nutriční hodnoty (Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 023 kJ / 3 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 63,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 65,70 g |
Tuky | 218,12 g |
– nasycené | 100,13 g |
– nenasycené | 91,26 g |
–– mononenasycené | 79,63 g |
–– polynenasycené | 11,64 g |
––– omega 3 | 0,83 g |
Vláknina | 88,45 g |
Cholesterol | 190 mg |
Sodík | 4,20 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 234,42 g |
– cukry | 41,85 g |
––– laktóza | 6,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg žampionů (a hlívy nebo jiné houby na paprikáš) | Žampion čerstvý | 1500 g |
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
200 g 200 g parmezánu (nebo Pecorino, případně uzeného oštiepku) | Parmezán | 200 g |
100 g 100 g prorostlé slaniny | Špek | 100 g |
2-3 2-3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 150 g |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
šlehačka (smetana na vaření) | Šlehačka 35% | |
cibule | Cibule čerstvá | |
1 pl 1 pl sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
mletý pepř (nebo jiné pálivé) | Pepř černý mletý | |
3 pl 3 pl olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
olej na smažení | Olej řepkový |