Nutriční hodnoty (Bramborový krém s parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 354 kJ / 1 041 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,95 g |
Tuky | 42,67 g |
– nasycené | 24,86 g |
– nenasycené | 12,18 g |
–– mononenasycené | 10,28 g |
–– polynenasycené | 1,90 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 24,07 g |
Cholesterol | 92 mg |
Sodík | 897 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 111,45 g |
– cukry | 50,78 g |
––– laktóza | 30,98 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
6 6 brambor | Brambor zimní | 300 g |
1 litr 1 litr zeleninového vývaru (i z kostky) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
600 ml 600 ml polotučného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600 ml |
50 g 50 g strouhaného parmazánu (+hoblinky k podávání) | Parmezán | 50 g |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |