Nutriční hodnoty (Salát z červené řepy za syrova)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 7 232 kJ / 1 729 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 35,03 g |
Tuky | 69,42 g |
– nasycené | 21,04 g |
– nenasycené | 44,96 g |
–– mononenasycené | 27,32 g |
–– polynenasycené | 17,65 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 61,50 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 2,93 g |
Sacharidy | 204,56 g |
– cukry | 182,19 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 bulvy 3 bulvy červené řepy (středně velké) | Červená řepa čerstvá | 1800 g |
3 3 jablka (větší) | Jablko čerstvé | 450 g |
3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
3 lžíce 3 lžíce slunečnicového semínka | Slunečnicová semínka loupaná | 45 g |
šťáva z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
trochu trochu soli | Sůl mořská | |
trochu trochu mletého pepře | Pepř černý mletý |