Nutriční hodnoty (Čalamáda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 075 kJ / 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,40 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22,81 g |
Sůl | 57,00 g |
Sacharidy | 95,00 g |
– cukry | 70,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg zeleniny (papriky, rajčata, okurky, mrkev, cibule, v libovolném poměru) | Mrkev čerstvá | 1000 g |
15 g 15 g soli | Sůl mořská | 15 g |
500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |
250 ml 250 ml octa | Ocet lihový | 250 ml |
40 g 40 g soli | Sůl mořská | 40 g |
30 g 30 g cukru | Cukr bílý | 30 g |
10 kuliček 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
kopr (lze vynechat) | Kopr nať čerstvý |