Nutriční hodnoty (Alsaské zelí - choucroute / šukrut/ II v PH)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 11 996 kJ / 2 867 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 132,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,83 g |
Tuky | 187,84 g |
– nasycené | 92,69 g |
– nenasycené | 90,71 g |
–– mononenasycené | 63,54 g |
–– polynenasycené | 27,17 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 419 mg |
Sodík | 10,46 g |
Sůl | 25,80 g |
Sacharidy | 60,73 g |
– cukry | 35,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 750 g |
400 g 400 g vepřového masa (pokrájeného na větší kostky) | Vepřová kýta | 400 g |
4 plátky 4 plátky uzené krkovičky nebo 4 uzené kotlety | Vepřová krkovice uzená | |
2 2 pikantní klobásy | Klobása | |
4 4 párky | Párek vepřový | 320 g |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
300 ml 300 ml bílého vína (nejlépe Riesling) | Víno bílé suché | 300 ml |
4 cl 4 cl třešňové pálenky | Vodka | 40 ml |
6 ks 6 ks jalovce | Jalovec sušený | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 lžíce 2 lžíce husího sádla nebo oleje | Sádlo husí | 30 g |