Nutriční hodnoty (Ostřejší zelná polévka s domácí klobáskou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 447 kJ / 1 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,28 g |
Tuky | 101,67 g |
– nasycené | 53,20 g |
– nenasycené | 46,31 g |
–– mononenasycené | 35,67 g |
–– polynenasycené | 10,64 g |
––– omega 3 | 0,29 g |
Vláknina | 25,15 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 7,51 g |
Sůl | 18,46 g |
Sacharidy | 92,44 g |
– cukry | 36,94 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
1 PL 1 PL feferonkového krému | Pasta papriková | |
80 g 80 g anglické slaniny | Anglická slanina | 80 g |
200 g 200 g domácí dobře vyuzené klobásky | Klobása | 200 g |
20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2,5 l 2,5 l vody | Voda | 2500 ml |
150 ml 150 ml 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 bujón | Bujón hovězí | 10 g |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská |