Nutriční hodnoty (Savojská omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 1 024 kJ / 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 20,10 g |
– nasycené | 12,92 g |
– nenasycené | 6,42 g |
–– mononenasycené | 5,69 g |
–– polynenasycené | 0,73 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 10,51 g |
– cukry | 8,08 g |
––– laktóza | 3,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 bulvy celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 větší kořen petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
100 ml 100 ml vývaru (může být z masoxu) | Vývar hovězí | 100 ml |
100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
trochu trochu pepře čerstvě namletého | Pepř černý mletý | |
trochu trochu nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
1 plátek 1 plátek másla (nebo oleje) | Máslo kravské | 10 g |
sůl | Sůl mořská |