Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Savojská omáčka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie1 024 kJ /
245 kcal
Bílkoviny4,52 g
– z toho živočišné bílkoviny3,54 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,98 g
Tuky20,10 g
– nasycené12,92 g
– nenasycené6,42 g
–– mononenasycené5,69 g
–– polynenasycené0,73 g
––– omega 30,16 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy10,51 g
– cukry8,08 g
––– laktóza3,88 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 1/2 bulvy celeru Celer bulva čerstvá
1 1 větší kořen petržele Petržel kořenová čerstvá
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1/2 1/2 pórku Pórek čerstvý
100 ml 100 ml vývaru (může být z masoxu) Vývar hovězí 100 ml
100 ml 100 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
trochu trochu pepře čerstvě namletého Pepř černý mletý
trochu trochu nastrouhaného muškátového oříšku Muškátový oříšek
1 plátek 1 plátek másla (nebo oleje) Máslo kravské 10 g
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.