Nutriční hodnoty (Univerzální recept na hrnkovou buchtu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 682 kJ / 4 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
Tuky | 148,87 g |
– nasycené | 15,64 g |
– nenasycené | 121,85 g |
–– mononenasycené | 85,85 g |
–– polynenasycené | 36,00 g |
––– omega 3 | 10,33 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 429 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 638,25 g |
– cukry | 272,25 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
ořechy | Vlašské ořechy | |
banány (nebo jiné ovoce - jahody, meruňky...) | Banán čerstvý | |
máslo | Máslo kravské | |
moučkový cukr | Cukr bílý |