Nutriční hodnoty (Krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 607 kJ / 2 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 139,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 40,21 g |
Tuky | 10,38 g |
– nasycené | 3,34 g |
– nenasycené | 4,94 g |
–– mononenasycené | 3,01 g |
–– polynenasycené | 1,93 g |
––– omega 3 | 1,21 g |
Vláknina | 14,93 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 2,14 g |
Sůl | 5,19 g |
Sacharidy | 424,18 g |
– cukry | 25,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g krůtí prsa | Krůta prsa bez kůže | 600 g |
1 1 větší cibule nebo 2 menší | Cibule čerstvá | 70 g |
plechovka plechovka sterilovaných žampionů (možno i čerstvé) | Žampion zavařený | |
olej | Olej řepkový | |
koření na krůtí maso | Grilovací koření | |
1/2 KL 1/2 KL drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
sůl dle potřeby | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
masox do omáčky | Bujón hovězí | |
plátek plátek másla na zjemnění | Máslo kravské | |
2 hrníčky 2 hrníčky rýže | Rýže bílá | 500 g |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
voda | Voda |