Nutriční hodnoty (Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 181 kJ / 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,82 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,10 g |
Tuky | 94,25 g |
– nasycené | 51,42 g |
– nenasycené | 40,78 g |
–– mononenasycené | 35,27 g |
–– polynenasycené | 5,51 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 3,78 g |
Cholesterol | 159 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 24,92 g |
– cukry | 13,60 g |
––– laktóza | 7,72 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 plátky 4 plátky nízkého roštěnce (striploin steak - po 200 g) | Hovězí roštěnec | |
200 ml 200 ml sladké smetany (husté) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
6-8 lžic 6-8 lžic křenu (čerstvě nastrouhaného) | Křen čerstvý | 105 g |
3-4 hrsti 3-4 hrsti zelených fazolek (dlouhých) | Fazolky čerstvé | |
70 g 70 g anglické slaniny (vcelku) | Anglická slanina | 70 g |
olivový olej | Olej olivový | |
pepř čtyř barev (mletý) | Pepř barevný | |
hrubě mletá mořská sůl | Sůl mořská | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce másla | Máslo kravské | 15 g |
100 ml 100 ml masového vývaru (nebo horké vody) | Vývar masový | 100 ml |