Nutriční hodnoty (Polévka s červenou čočkou a růžičkovou kapustičkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 2 756 kJ / 659 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,77 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,94 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,83 g |
Tuky | 49,07 g |
– nasycené | 21,32 g |
– nenasycené | 29,15 g |
–– mononenasycené | 24,10 g |
–– polynenasycené | 5,05 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 87 mg |
Sodík | 97 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 38,30 g |
– cukry | 12,56 g |
––– laktóza | 3,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g růžičkové kapusty | Kapusta růžičková čerstvá | 200 g |
250 ml 250 ml červené čočky | Čočka červená neloupaná | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
čerstvý koriandr ( lístky lístky ) | Koriandr listy čerstvé | |
1500 ml 1500 ml zeleninového vývaru ( v nouzi gelový od Knorru ) | Vývar zeleninový | 1500 ml |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě drcený pepř | Pepř černý | |
2 kuličky 2 kuličky pepře ( Koření od Antonína ) | Provensálské koření | |
100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |