Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka s červenou čočkou a růžičkovou kapustičkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie2 756 kJ /
659 kcal
Bílkoviny10,77 g
– z toho živočišné bílkoviny2,94 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,83 g
Tuky49,07 g
– nasycené21,32 g
– nenasycené29,15 g
–– mononenasycené24,10 g
–– polynenasycené5,05 g
––– omega 30,18 g
Vláknina12,80 g
Cholesterol 87 mg
Sodík 97 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy38,30 g
– cukry12,56 g
––– laktóza3,96 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g růžičkové kapusty Kapusta růžičková čerstvá 200 g
250 ml 250 ml červené čočky Čočka červená neloupaná
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
čerstvý koriandr ( lístky lístky ) Koriandr listy čerstvé
1500 ml 1500 ml zeleninového vývaru ( v nouzi gelový od Knorru ) Vývar zeleninový 1500 ml
sůl Sůl mořská
čerstvě drcený pepř Pepř černý
2 kuličky 2 kuličky pepře ( Koření od Antonína ) Provensálské koření
100 ml 100 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 100 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.