Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jiříkův ovocný dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie10 243 kJ /
2 448 kcal
Bílkoviny59,31 g
– z toho živočišné bílkoviny44,31 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,00 g
Tuky123,02 g
– nasycené63,49 g
– nenasycené46,50 g
–– mononenasycené37,75 g
–– polynenasycené8,75 g
––– omega 30,88 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 585 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy273,70 g
– cukry159,25 g
––– laktóza6,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
5 5 vajec Vejce slepičí 350 g
150 g 150 g krystalového cukru Cukr bílý 150 g
150 g 150 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 150 g
1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva Kypřící prášek 6 g
marmeláda Marmeláda jahodová
250 ml 250 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 250 ml
200 g 200 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
1 1 ztužovač šlehačky Ztužovač šlehačky
cukr (podle chuti) Cukr bílý
cukrářské piškoty (podle potřeby) Piškoty cukrářské
čerstvé ovoce (jahody, ananas, mandarinky, jakékoliv čerstvé či kompotované) Jahody čerstvé
1 1 dortové želé čiré Želatina cukrářská
máslo na vymazání formy Máslo kravské
hrubá mouka na vysypání formy Mouka pšeničná hrubá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.