Nutriční hodnoty (Jiříkův ovocný dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 10 243 kJ / 2 448 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 44,31 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,00 g |
Tuky | 123,02 g |
– nasycené | 63,49 g |
– nenasycené | 46,50 g |
–– mononenasycené | 37,75 g |
–– polynenasycené | 8,75 g |
––– omega 3 | 0,88 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 585 mg |
Sůl | 1,68 g |
Sacharidy | 273,70 g |
– cukry | 159,25 g |
––– laktóza | 6,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
150 g 150 g krystalového cukru | Cukr bílý | 150 g |
150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
marmeláda | Marmeláda jahodová | |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
cukrářské piškoty (podle potřeby) | Piškoty cukrářské | |
čerstvé ovoce (jahody, ananas, mandarinky, jakékoliv čerstvé či kompotované) | Jahody čerstvé | |
1 1 dortové želé čiré | Želatina cukrářská | |
máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |