Nutriční hodnoty (Fazolová polévka se zelím pro Michalku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 863 kJ / 1 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,83 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 64,82 g |
Tuky | 92,74 g |
– nasycené | 45,74 g |
– nenasycené | 45,84 g |
–– mononenasycené | 36,87 g |
–– polynenasycené | 8,97 g |
––– omega 3 | 0,37 g |
Vláknina | 60,21 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 159,37 g |
– cukry | 16,98 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g bílých fazolí | Fazole bílé | 250 g |
100 g 100 g prorostlé slaniny | Špek | 100 g |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
250 g 250 g bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 250 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
800 ml 800 ml vepřového vývaru (nebo hovězího) | Vývar vepřový | 800 ml |
1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
50 g 50 g brambor | Brambor zimní | 50 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |