Nutriční hodnoty (Ovarová polévka s kapustou a knedlíčky z prejtu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 432 kJ / 5 361 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 239,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 234,23 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,10 g |
Tuky | 373,70 g |
– nasycené | 222,80 g |
– nenasycené | 148,66 g |
–– mononenasycené | 54,07 g |
–– polynenasycené | 94,59 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 20,72 g |
Cholesterol | 559 mg |
Sodík | 53,02 g |
Sůl | 142,57 g |
Sacharidy | 251,75 g |
– cukry | 15,15 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 litru 1,5 litru bujónu nebo silného vývaru z vepřového masa nebo masitých vepřových kostí | Bujón hovězí | 1500 g |
1/2 1/2 kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
5 stroužků 5 stroužků českého česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
300 g 300 g jemného prejtu | Jelito | 300 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř - (je-li prejt dost ochucený, není potřeba) | Jelito |