Nutriční hodnoty (Červená čočka s řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 130 kJ / 2 421 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 94,20 g |
Tuky | 66,69 g |
– nasycené | 25,60 g |
– nenasycené | 39,43 g |
–– mononenasycené | 14,21 g |
–– polynenasycené | 25,22 g |
––– omega 3 | 1,20 g |
Vláknina | 119,16 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 12,97 g |
Sůl | 34,47 g |
Sacharidy | 297,04 g |
– cukry | 33,07 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
2 cm 2 cm pórku | Pórek čerstvý | |
olivový olej | Olej olivový | |
350 g 350 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 350 g |
1 PL 1 PL hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
350 ml 350 ml zeleninového bujónu nebo vývaru | Bujón zeleninový | 350 g |
200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý |