Nutriční hodnoty ("Anglické" závitky ve "valašských" bramborách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 109 kJ / 3 850 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 113,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,45 g |
Tuky | 319,69 g |
– nasycené | 150,34 g |
– nenasycené | 159,83 g |
–– mononenasycené | 136,25 g |
–– polynenasycené | 23,59 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 33,84 g |
Cholesterol | 570 mg |
Sodík | 11,32 g |
Sůl | 28,00 g |
Sacharidy | 100,42 g |
– cukry | 17,62 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g vepřového mletého masa | Vepřová plec | 500 g |
150 g 150 g valašského špeku | Špek | 150 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce libečku | Libeček čerstvý | 30 g |
2 lžička 2 lžička podravky | Kořenící směs sypká | 10 g |
trochu trochu mletého pepře | Pepř černý mletý | |
1 1 malá plechovka neslazeného zahuštěného plnotučného mléka (125 g) | Mléko kondenzované slazené | |
12 12 dlouhých plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
200 ml 200 ml vývaru (může být i z kostky) | Vývar hovězí | 200 ml |
200 g 200 g valašského špeku | Špek | 200 g |
6 6 menších brambor | Brambor zimní | 300 g |
2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
6-10 stroužků 6-10 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 56 g |
1 lžička 1 lžička pálivé papriky | Paprika pálivá | 6 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |