Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty ("Anglické" závitky ve "valašských" bramborách)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 109 kJ /
3 850 kcal
Bílkoviny132,53 g
– z toho živočišné bílkoviny113,08 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,45 g
Tuky319,69 g
– nasycené150,34 g
– nenasycené159,83 g
–– mononenasycené136,25 g
–– polynenasycené23,59 g
––– omega 30,55 g
Vláknina33,84 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 11,32 g
Sůl28,00 g
Sacharidy100,42 g
– cukry17,62 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g vepřového mletého masa Vepřová plec 500 g
150 g 150 g valašského špeku Špek 150 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce libečku Libeček čerstvý 30 g
2 lžička 2 lžička podravky Kořenící směs sypká 10 g
trochu trochu mletého pepře Pepř černý mletý
1 1 malá plechovka neslazeného zahuštěného plnotučného mléka (125 g) Mléko kondenzované slazené
12 12 dlouhých plátků anglické slaniny Anglická slanina
200 ml 200 ml vývaru (může být i z kostky) Vývar hovězí 200 ml
200 g 200 g valašského špeku Špek 200 g
6 6 menších brambor Brambor zimní 300 g
2 2 větší cibule Cibule čerstvá 140 g
6-10 stroužků 6-10 stroužků česneku Česnek čerstvý 56 g
1 lžička 1 lžička pálivé papriky Paprika pálivá 6 g
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.