Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z tuňáka a smetany)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 637 kJ /
869 kcal
Bílkoviny13,93 g
– z toho živočišné bílkoviny10,95 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,98 g
Tuky75,92 g
– nasycené39,79 g
– nenasycené34,58 g
–– mononenasycené27,64 g
–– polynenasycené6,94 g
––– omega 30,85 g
Vláknina6,40 g
Cholesterol 121 mg
Sodík 547 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy30,55 g
– cukry8,20 g
––– laktóza3,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 konzerva tuňáka v oleji či vlastní šťávě Tuňák ve vlastní šťávě
2 2 větší oloupané brambory (nakrájené na menší kostky) Brambor zimní 100 g
30 g 30 g anglické slaniny (nakrájená na kostičky) Anglická slanina 30 g
1 1 menší cibule nakrájená nadrobno Cibule čerstvá 70 g
100 ml 100 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 100 ml
1,5 litru 1,5 litru horkého kuřecího vývaru (může být i z kostky) Vývar kuřecí 1500 ml
sůl Sůl mořská
bílý pepř dle chuti Pepř bílý
2 2 lžíce pórku nakrájeného na tenká kolečka (nebo naťové cibulky) Pórek čerstvý
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.