Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s pórkem a la pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 14 169 kJ / 3 386 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,19 g |
Tuky | 170,45 g |
– nasycené | 50,75 g |
– nenasycené | 116,08 g |
–– mononenasycené | 38,32 g |
–– polynenasycené | 77,77 g |
––– omega 3 | 3,01 g |
Vláknina | 56,88 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 42,43 g |
Sůl | 114,38 g |
Sacharidy | 403,89 g |
– cukry | 25,66 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
1/2 1/2 hlízy celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
1 1 velký pórek | Pórek čerstvý | |
1,25 l 1,25 l zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 1250 g |
200 g 200 g smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
strouhaný muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
pažitka na ozdobu | Pažitka čerstvá |