Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 835 kJ /
2 351 kcal
Bílkoviny38,31 g
– z toho živočišné bílkoviny16,07 g
– z toho rostlinné bílkoviny22,24 g
Tuky161,28 g
– nasycené74,28 g
– nenasycené80,44 g
–– mononenasycené70,64 g
–– polynenasycené9,80 g
––– omega 30,59 g
Vláknina27,66 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 3,84 g
Sůl10,41 g
Sacharidy174,74 g
– cukry57,91 g
––– laktóza3,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g zralých rajčat Rajče červené čerstvé 500 g
80 g 80 g cibule Cibule čerstvá 80 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1 1 menší červená paprika Paprika červená čerstvá 150 g
5 lžic 5 lžic olivového oleje Olej olivový 55 ml
2 lžíce 2 lžíce nasekané čerstvé petržele Petržel kořenová čerstvá 30 g
1 lžíce 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek ( oregáno, šalvěj, rozmarýn ) Petržel nať čerstvá 15 g
100 ml 100 ml masového vývaru Vývar masový 100 ml
30 g 30 g slané ricotty Ricotta 30 g
sůl Sůl mořská
150 g 150 g polenty Polenta 150 g
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
500 ml 500 ml vody Voda 500 ml
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
2 lžíce 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (petržel, oregáno, rozmarýn) Petržel nať čerstvá 30 g
máslo na vymazání zapékací mísy mísy Máslo kravské
40 g 40 g parmazánu Parmezán 40 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.