Nutriční hodnoty (Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 835 kJ / 2 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,24 g |
Tuky | 161,28 g |
– nasycené | 74,28 g |
– nenasycené | 80,44 g |
–– mononenasycené | 70,64 g |
–– polynenasycené | 9,80 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 27,66 g |
Cholesterol | 294 mg |
Sodík | 3,84 g |
Sůl | 10,41 g |
Sacharidy | 174,74 g |
– cukry | 57,91 g |
––– laktóza | 3,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g zralých rajčat | Rajče červené čerstvé | 500 g |
80 g 80 g cibule | Cibule čerstvá | 80 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1 1 menší červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
5 lžic 5 lžic olivového oleje | Olej olivový | 55 ml |
2 lžíce 2 lžíce nasekané čerstvé petržele | Petržel kořenová čerstvá | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek ( oregáno, šalvěj, rozmarýn ) | Petržel nať čerstvá | 15 g |
100 ml 100 ml masového vývaru | Vývar masový | 100 ml |
30 g 30 g slané ricotty | Ricotta | 30 g |
sůl | Sůl mořská | |
150 g 150 g polenty | Polenta | 150 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
2 lžíce 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (petržel, oregáno, rozmarýn) | Petržel nať čerstvá | 30 g |
máslo na vymazání zapékací mísy mísy | Máslo kravské | |
40 g 40 g parmazánu | Parmezán | 40 g |